KOULUTUKSET JA TYÖPAJAT

räätälöidään asiakkaan tarpeiden, käytössä olevan ajan ja henkilömäärän mukaan.

Alla koulutusesimerkkejä, joista voi luoda koulutuspaketin esim. asiakkaan TYKY-päivään tai toimintapäivään.

Henkilömäärä min. 6 henk.

1-4 kertaa/1,5h   30€/hlö (Alv 0%)

5-8 kertaa/1,5h  25€/hlö (Alv 0%)

Keinoja kohtaamiseen!

Miten saan oman viestini perille? Miten saan lisää rohkeutta avata suuni? Miksi minut niin useinymmärretään väärin? Miten vakuutan vastapuolen? Miten siedän epäonnistumista, miten silloin toimin? Miten luen toisten kehoviestejä, miten itse viestin nonverbaalisesti? Miten vaikeat asiat otetaan puheeksi? Miten annan ja otan vastaan positiivisen/negatiivisen palautteen? Miten kehityn kuuntelijana?

Kurssilla keskitytään tutkimaan ja parantamaan omia sosiaalisia taitoja selviytyä arkipäivän kohtaamistilanteissa. Hyvät sosiaaliset taidot lisäävät oivalluksia, miten pysytään yhtä aikaa jämäkkänä mutta voidaan neuvotella kompromissi. Miten rakentaa kestäviä, molemminpuoliseen arvostukseen perustuvia ihmissuhteita. Etsitään yhdessä keinoja, miten parantaa sosiaalisten tilanteiden lukutaitoa.

Esim. 3-4kertaa x 1,5h

Tarinatuuletus!

Tarinointi on ikivanha, kivikautisilta leiritulilta periytyvä yhdessäolon ja tiedon välittämisen muoto. Tarinamuoto on myös pistämätön opettamisessa tai oppimisessa. Hyvät mainokset on puettu tarinaksi.

Hyppää tarinaan itse kirjoittaen tai lukien valmiita tarinoita, tee ryhmätarina tai tarinoi oma menneisyytesi uusiksi! Ongelmatarina on saattanut kätkeä alleen onnistumisen ja voimaantumisen kertomuksia. Millainen on oman perheesi, kotisi tai sukusi tarina? Ja mitä kertovat sinulle tärkeät rakennukset? Millaista kertomusta kuulet luonnon puhuvan sinulle? Tulevaisuuden muistelussa vahvistetaan omien haaveiden ja unelmien sekä vaihtoehtoisten valintojen toteutumista. Tarinassa kerrotaan näkyväksi oman elämän kertomusta. Siksi kerromme kertomuksia ääneen, siksi tarina tarvitsee aina kuulijan.

Esim. 2-6 x 1,5 h

Kerro, kirjoita, esitä!

Toiminnallisia menetelmiä arkeen ja työhön

Ilmaisu saa siivet selkään, kun luovuutta herätellään uudesta suunnasta. Kurssilla kokeillaan erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joilla saat lisää uskallusta omaan sanalliseen ja keholliseen ilmaisuun. Toiminnalliset menetelmät ovat monipuolinen työkalupakki teatteri-, kertomis- ja kirjoittamislähtöisiä menetelmiä, jolla on tavoitteena löytää uusia puolia niin omasta itsestä kuin ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Harjoitteita toteutetaan kuvasta, tekstistä, musiikista esittäen, kertoen ja kirjoittaen.

Toiminnallisille menetelmille on käyttöä myös monissa työtehtävissä esim. opetus-, sosiaali- ja terveysalalla.

Esim. 4-6 x 1,5 h

Iloa ja rohkeutta ilmaisusta!

Käymme läpi koko draamailmaisun keittokirjan:
Alkupaloiksi lämmittelemme kehoa, mieltä ja aisteja sekä rakennamme kontaktia ja luottamusta ryhmään.

Pääruuaksi kokeilemme erilaisia ruokalajeja: äänenkäyttöä, tunneasteikkoa, pantomiimia, improvisaatiota, roolihahmon rakentamista.

Jälkiruokana on rentoutumista ja yhteisen kokemuksen jakamista.

Halutessamme voimme rakentaa ateriakokonaisuuksia kuvasta/tekstistä ja draamasta.

Kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta näyttelemisestä tai esiintymisestä, mutta se voi lisätä itsetuntemusta ja rohkeutta mokaamisen pelosta huolimatta -tai ehkä sen vuoksi ja sitäkin harjoitellen. Kaisa Korhosta mukaillen: Esitän (näyttelen) vaikka pelkään.

Esim. 4-6 x 1,5 h